dijous, de maig 26, 2005

Més diàleg

Aquests dies escoltem molt sovint en els mitjans de comunicació les paraules diàleg, negociació, acord...
Polides paraules, molt fàcils de nombrar, però -observant l'entorn- difícils d'entendre i més encara de portar a terme per molts. Avui en dia està clar que ja no existeix un sol tipus d'intel·ligència (la tradicional, la que et serveix per solucionar un problema matemàtic complex): hi ha l'intel·ligència emocional, musical, lògica... Però una de les intel·ligències que crec més important és la intel·ligència de relacions, interpersonal.
La intel·ligència de relacions ha de ser aquella que ens permet conviure amb gent de diferents idees sense que ningu hagi de renunciar a les pròpies per evitar ser atacat, aquella que ens capacita per poder dialogar amb gent de tota mena de ideologia sense crispar-nos i donar la culpa als altres per pensar diferent a noltros, aquella que facilita la convivència entre les persones, aquella que ens fa individus accessibles a ulls d'altres persones...
Serveix de algu tenir les teves idees molt clares i assimilades si no les pots compartir o debatre, sense deixar de lluitar per elles (des del diàleg)?

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

diàleg, polida paraula però desconeguda per molts. No fa falta anar gaire enfora, no és necessari mirar els politics, basta amb palpar el que ens envolta i segur en trobam d´aquests personatges, cegats i creguts d´estar en possessió de la veritat. Ho són beneits, no s´ha n´adonen que els més perjudicats són ells.I encara més, s´atreveixen a anar per la vida d´abanderats! Des de Menorca amb amor.

8:55 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home