dimecres, d’abril 27, 2005

Alan Greenspan

Llegesc al diari d'informació econòmica The Wall Street Journal Europe que el president dels EUA, George Bush, haurà de prendre en els pròxims mesos una de les decisions més importants de la seva presidència: designar el successor del president de la FED (banc central dels Estats Units), Alan Greenspan.
Certament, aquesta serà una decisió important per el desenvolupament de l'economia nord-americana i, de rebot, mundial, ja que les paraules del president de la FED en temes econòmics son escoltades e interpretades per tots els inversors del món, que prenen unes decisions o altres segons interpretin que el discurs és positiu o no ho és.
Segurament, trobar un substitut per Greenspan no serà feina fàcil, ja que ha estat en el seu càrrec des de l'any 1987 i ha estat ratificat per els presidents Reagan, Bush (pare i fill) i Clinton.
Els candidats no oficials que s'anomen al WSJE son tres: Martin Feldstein, R. Glenn Hubbard i Ben Bernanke. Tots amb un currículum impresionant, com es lògic.
D'aquesta decisió que haurà de prendre el president dels EUA dependrà, d'entre moltes altres, el desenvolupament de la malmesa (segons molts) economia del país més poderós del món (ens agradi o no i de moment).