dimarts, de maig 03, 2005

Diàleg

Ibarra sobre la financiación catalana: "que se metan los cuartos donde les quepa". Així de contundent ha estat el president de la comunitat autònoma d'Extremadura al definir la proposta definançament presentada per la Generalitat de Catalunya.
He de confessar que el titular de La Vanguardia m'ha sobtat molt. Per molt acostumats que estem a escoltar algunes declaracions del senyor Ibarra una mica fora de to, aquesta vegada m'ha sobtat més que altres.
I més que per les paraules en si, m'ha sobtat per qui ho ha dit. Crec que un polític del nivell (¿?) del senyor president d'Extremadura hauría de tenir en compte que les seves paraules seran escoltades per molta gent i que dir coses del tipus
"que se metan los cuartos donde les quepa" si a algu ajuden no és precisament a la comprensió, ni a aportar la serenor necessària per obrir un diàleg.
Crec que la funció bàsica dels polítics és aconseguir que els ciutadans tinguem cada una millor qualitat de vida, amb tot el que això suposa, o que com a mínim, no la perdem. I per aconseguir aquest objectiu, molt fàcil d'assenyalar però molt difícil d'endevinar, els polítics han de fer tot el que estigui al seu abast (així com el bomber fa tot el que pot per apagar el foc, ja que és la seva feina) per aconseguir-ho.
I una de les eines més potents que tenen per aconseguir-ho és el diàleg. Diàleg amb el poble, amb els partits de l'oposició, amb líders d'altres païssos, amb líders d'opinió, líders religiosos (hi són, perque ignorar-los)...
DIÀLEG. No és tant difícil...