dimecres, de desembre 20, 2006

Informació formativa

Feia molt temps que no escrivia. No per falta de pensaments ni reflexions que roden pel cap, sino perqué, sencillament no trobava es moment, no tenia sa necessitat de fer-ho.
Com ja he llegit moltes vegades a altres blogs, els que esteim acostumats a informar-nos/formar-nos utilitzant internet i llegint blogs, de vegades ens trobem que la quantitat d'informació interessant que ens ofereixen aquests mitjans de comunicació ens sobrepassa, sembla que no hi arribem a tot. Pel fet de deixar de llegir un parell de dies les suscripcions de Bloglines s'acumulen un disbarat d'entrades, i això que encara no he entrat del tot en els blogs en anglès (llavors si que l'haurem feta ;) )
El fet de que la informació a internet l'hagis de cercar, puguis triar els continguts que més t'agraden i hagis de dedicar un temps a llegir, entendre el que et diuen, puguis donar una opinió i llegir la dels altres implica, crec, que s'està donant una informació formativa (suposant que els temes tractats tenguin una mínima qualitat i siguin mínimament rellevants)
Davant d'aquest fenòmen ens trobem davant dels mitjans de comunicació tradicionals, el millor representant dels quals és, crec, la televisió. La televisió permet una comunicació unidireccional (no considerarem diàleg els missatges de text que envien els telespectadors, encara que es podria discutir), podriem dir que passiva, que en la majoria de casos no requereix una atenció per entendre el que es diu. És entreteniment pur i dur (i generalment de baixa qualitat)
Davant d'això podem dir que ens trobem davant dos grans grups de persones (no ho puc expressar quantitativament, pero crec que el grup d'internet deu anar creixent molt ràpidament, encara que supòs que encara és bastant més petit que el grup de la televisió)
S'està obrint un buit entre aquests grups? Com afectarà aquest fet en el futur d'aquestes persones? I a les audiencies de televisió?
Les dues primeres preguntes no les puc contestar, però crec poder dir que com les televisions no s'en adonin de la situació la publicitat que és la seva principal font d'ingressos anirà cap a altres mitjans. El temps ho dirà.

A veure si torn agafar arrencada i escric amb més freqüència...

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Carles, ja era hora que tornassis a escriure! Ànims i convida'ns més sovint amb les teves lletres!

11:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home